Samen zorgen voor morgen

Omdat grondstoffen niet eeuwig beschikbaar zullen blijven en wij samen verantwoordelijk zijn voor de wereld van morgen, draagt Re-bag sustainability hoog in het vaandel. Samen met onze partners werken wij dagelijks aan oplossingen die het verschil maken! Oplossingen die beantwoorden aan de noden van vandaag!

De toekomst is onze verantwoordelijkheid

Als ontwerper en invoerder van verpakkingsmaterialen draagt Re-bag een ethische verantwoordelijkheid. Daarom kiezen wij doelbewust voor duurzame oplossingen die de ecologische voetafdruk tot een haalbaar minimum beperken. We zijn het onze omgeving en de toekomstige generaties verplicht verantwoord te werk te gaan. Re-bag slaat daarom de handen in elkaar met verschillende instanties en bedrijven. Daardoor kunnen wij een pallet aan kwaliteitscertificaten voorleggen die u als klant de nodige garanties kunnen geven.

BSCI

Re-bag ondersteunt BSCI (Business Social Compliance Initiative) waarbij we onze leveranciers helpen om de gezondheid en veiligheid van de werknemers te garanderen. In het gehele proces, van ontwerp tot productie, gaat Re-bag op een milieuvriendelijke en ethische wijze te werk. Wij betrekken onze partners en maken samen het verschil. Re-bag is overtuigd dat zaken doen, kwaliteit en winstgevendheid hand in hand gaan met tevreden klanten, werknemers én een goede werkomgeving.

Vinçotte

In samenwerking met Vinçotte heeft Re-bag een uniek recyclage certificaat ontwikkeld voor draagtassen in woven PP. Dankzij dit certificaat kunnen wij een 100% garantie bieden over de hoeveelheid gerecycleerd materiaal die uw draagtassen bevat. Geen loze beweringen maar een valabel systeem dat jaarlijks onderhevig is aan een grondige audit door Vinçotte. Dit certificaat kan voor elk type klant. Spar, Aveve, Dierendonck, de Boekenbeurs en vele andere klanten zetten reeds de stap.

Het FSC® Certificaat - SCS-COC-005219-SP

FSC® is een internationale non-profit organisatie die streeft naar duurzaam bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.

Door te kiezen voor hout- en papierproducten met een FSC® claim, helpt u mee aan het verantwoorde beheer van de bossen wereldwijd.

Voor meer informatie over het FSC label, ga naar www.fsc.org.

Fairtrade

Fairtrade staat voor eerlijke handel en biedt een systeem dat het mogelijk maakt om internationale handel te voeren op een rechtvaardige, respectvolle en gelijke manier. Het Fairtrade systeem plaatst alle betrokken betrokken partijen op gelijke hoogte: producenten, bedrijven, burgers, consumenten en overheden. Eén van de belangrijkste opdrachten van Fairtrade bestaat erin om de markt open te stellen voor gecertificeerde producenten. Bruggen bouwen tussen alle betrokken spelers, om hen zo te wijzen op de uitdagingen in verband met eerlijke handel. Re-bag heeft een ruim aanbod van producten vervaardigd uit Fairtrade Cotton!

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk dat eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verdere verwerking ervan.  De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen, wol, zijde, vlas en hennep zijn biologisch te telen; katoen wordt het vaakst biologisch geteeld. Er zijn geen eisen m.b.t. toestaan/verbod op teelt van katoen in waterschaarse gebieden, wel moet er een waterbeheerplan zijn. GOTS heeft tevens milieueisen voor de verwerking van de vezel tot afgewerkt product. Eisen omtrent arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon in de productiefase, niet in de landbouwfase. Ook zijn er milieueisen voor de verpakking en de fournituren.

CO2logic

Met uw keuze voor het CO2logic label, investeert u mee in de strijd tegen global warming.
De CO2 uitstoot, veroorzaakt door de productie en levenscyclus gekoppeld aan uw draagtassen, wordt op deze manier geneutraliseerd.
In eerste instantie wordt via een gedetailleerde berekening, de exacte CO2 uitstoot bepaald.
Deze hoeveelheid CO2 wordt dan gekoppeld een project van CO2logic met als doel de CO2 uitstoot met eenzelfde hoeveelheid te verminderen.
Wij ondersteunen op deze manier CO2 reducerende projecten in Kenya (agroforestry), Rwanda (waterproject), Burkina Faso (cookstove).
Neem gerust rechtstreeks contact voor meer informatie en details over de verschillende projecten.

Code of Conduct

De gedragscode door Re-bag gedefinieerd stemt geheel overeen met de Code of Conduct van BSCI en omschrijft de ethische normen en verantwoordelijkheden waaraan iedere (toe)leverancier van Re-bag zich dient te houden. Van strikt omschreven werkomstandigheden, over een totaal verbod op discriminatie en gedwongen (kinder)arbeid, tot richtlijnen voor mens- en milieuvriendelijke productie, met de Re-bag Code of Conduct engageert elke leverancier zich op eenduidige wijze. Zo weet ook u dat u een verantwoorde keuze maakt als u voor Re-Bag opteert.

Onze klanten

Logo Acou
Logo Atypisch Antwerpen
Logo Aveve
Logo Basf
Logo ba&sh
Logo Basile
Logo Bayer
Logo BMW
Logo Boek.be
Logo Bright Plus
Logo Delhaize
Logo Dierendonck
Logo Filou & Friends
Logo Lidl
Logo Mini
Logo Meneer Janssen & Juffrouw Kaat
Logo Nestlé
Logo De Noordzee
Logo Obin
Logo Princess
Logo Rainpharma
Logo Spar
Logo Tomorrowland
Logo Trendwalk
Logo Van Loock
Logo De stad Brussel
Logo Wittamer
Logo Mare Nostrum
Logo Televie
Logo The Chocolate Line

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze newsletter

Top